Hej!

Dagen började ungefär som den brukar göra. Te, tvätta av sig, lunch och iväg till skolan. Idag hade vi ström hela förmiddagen, men inget internet. Den unga läraren satt och fipplade med det, men fick ingen ordning på det. Headmaster frågade om jag kunde titta på det, och det gjorde jag. Jag fick ingen ordning på det heller. Jag var på Headmaster igen ang utbildning av data för lärarna, och han svarade att vi startar på måndag. Yes, precis vad jag ville höra. Vi bestämde att vi ska ha en timma utbildning efter skoltid, Det känns som den unga läraren inte riktigt är förtjust i detta för han har varit i centrum hela tiden vad det gäller data och nu ska de andra lärarna också få lära sig det, kvinnor som män. Alla lärarna är glada och trevliga, pratar med mig och är nyfikna på min kultur, familj mm mm, men det unga läraren har inte börjat prata med mig en enda gång på hela tiden. Jag har jobbat på den biten med och idag kändes det faktiskt lite bättre. Jag hade inga lektioner under förmiddagen, så jag passade på att visa Headmaster och Hari ett litet smakprov i Excel. I förr går satt Hari och H-master och räknade ut löner till lärarna. Miniräknare och papper, jag tänkte att det här kan bli kul. På en minut gjorde jag upp en spalt för varje lärare (precis som dem hade på pappret), lade in en formel som räknade ut varje spalt automatiskt så fort dem fyllde i en summa i i en ruta i spalten. Sedan en ruta som räknade ut alla lärarnas totalsumma. Ni skulle ha sett deras ögon när jag började fylla i spalterna med olika siffror. Eftermiddagen var strömlös, så jag var med Hari på en engelskalektion. Dom är väldigt duktiga på stt stava, men uttalet är inte alltid korrekt. Sch blir oftast s tex.

48b22a09-61ba-4d09-b8ac-a44f75101e04

I slutet av lektionen visade jag en ny lek för dom på whiteboardtavlan, hänga gubbe.  När vi kom hem blev det lite stekta potatisar och en kopp te.  Damerna hade varit och hämtat flera lass hö från fälten idag och det låg utanför huset för att torka. Det började mulna på och jag kikade runt husknuten. Jag såg mellan bergen att regnet närmade sig och jag sa till sonen att snart blir det regn. Nädå, det blir inget regn svarade han, jag ser solen där borta. En kvart senare spöregnade det. Efter regn kommer sol och har man tur kan man få se regnbågen. Inte så tydlig, men den var där.

img_3725

När det slutat att regna tog jag med mig trimmen ut på baksidan och skavde av mig på huvudet och hakan. När jag gick kom Hari och mötte mig. -we play, yes? Yatzy är Haris favorit numera, så det blev två rundor innan maten. Nästa dag i skolan för mig, blir på måndag. I morgon bitti 07:30 tar jag bussen in till Katmandu och åker tillbaka på söndag. Jag vet inte om det kommer finnas wi-fi på hotellet, men det märker vi senare. VolNepal har bokat hotellrum och frågade vilken prisklass jag ville ha, jag svarade så billigt som möjligt bara det är säkert. Så 10 USD per natt blir det. Jag har fått en rumskompis, men han går klara sig själv i helgen.

img_3724

Vi hörs….