Hej!

Först av allt vill jag tacka följande personer med familjer för bidragen. Wiggo Brodin, Csaba, Kicki Selle’n,  Margaretha Lillvik, Camilla Andersson, Lena Axelsson, Mattias Josefsson, Niklas Olsbrand, Peter Mårtensson, Peter Svenningsson, Bo Forsmark, Cornelia Lillvik, Marie Lillvik, Rebecca Syre’n, Tomas Sandgren, Mark Christiansen. En total summa på 5000kr. Det kommer att finnas 2300kr kvar. Antingen tillfaller pengarna denna skola, eller om jag ska till en annan skola efter denna. Jag får se vad som behövs.

IMG_4089

Idag är det helgdag IGEN och på söndag med. Gör väl i och för sig inget, men jag hade hellre haft dom timmarna till att undervisa. Efter jag druckit te, satte jag mig för att få in gårdagens inlägg på bloggen. Vad händer då? Jo, strömavbrott. Det varade bara en halvtimma, sedan kunde jag fortsätta. Efter det tog jag min tvätt och gick ner till stranden för att tvätta. Det var upptaget av 2 familjer och jag förstod att det här kommer ta tid. Jag beslutade mig för att tvätta i floden i ställer. Jag balanserade ut bland stenarna till jag kom ut till strömt vatten. Där tvålade jag in kläderna och använde den sten jag stod på som tvättbräda. När jag var färdig, satte jag mig ner och bara njöt av den ljumma vinden och bruset från floden. Jag gick upp till huset och hängde upp tvätten. Sedan satte jag mig på terassen och skrev i mitt kollegieblock. Jag försöker göra det varje dag och de dagar jag inte gör det, får jag väl blicka tillbaka på min blogg. Utmed kanten av husväggen på andra våning, är det en liten gång på ca 70 cm. Jag har inte varit på andra sidan förr och jag blev nyfiken. Dör hittade jag en massa majs och en stor låda med engångstallrikar gjorda av blad och flis från bambu. Vilket hantverk.

IMG_4090

IMG_4091

IMG_4092

Kl. 16:00 kände jag att jag måste ut och röra på mig. Jag bestämde att jag skulle gå igenom byn och ut på andra sidan, för där har jag inte varit innan. När jag kom till byn möttes jag av många barn.

IMG_4093

Jag tänkte att dom droppar väl av när jag passerat byn, men så blev det inte. Ca 3 km vandring hade jag med mig en skock ungar. Til en början ville jag vara själv, men det visade sig att jag hade inte kommit till de platser jag kom till utan deras hjälp. Vi vandrade uppåt längs en grusväg.

IMG_4095

När vi kom lite högre upp, såg vi några flickor från skolan som vallade getter.

IMG_4096

Till slut kom vi upp på toppen av ett berg som barnen kallade Lanola. Vet ej hur det stavas, men det lät ungefär så. Utsikten var fantastisk och barnen ville vara med på bild.

IMG_4097

IMG_4100

Jag såg ett litet hus långt ner (nederkant i mitten av bilden) och frågade barnen vad det var. Till svar fick jag att det var ett tempel och vi gick dit.

IMG_4098

När vi kom dit var det bara att ta av sig skorna och gå in. Barnen visade hur man gjorde när man var där inne (ungefär som korstecknet)

IMG_4102

IMG_4103

På tillbakavägen tog vi en annan väg, en stig utmed bergssidan, otroligt vackert.

IMG_4106

Vi kom ner mot floden och genade sedan över fälten för att sedan skiljas åt vid skolan.

IMG_4108

Vi hörs….