Hej!

Jag kom i säng i tid igår och somnade tidigt, vaknade redan kl. 06:00 utan väckarklocka. Gick upp på takterrassen och fick mig en kopp te. Flera mornar har jag sett gröna papegojor flyga omkring och sätter sig ibland i trädet 15 meter från mig. Idag såg jag dom flyga förbi, men han ej fota dom. Jag hann dock fota en annan fågel som jag inte vet var det är för sort på. Kanske är det en vanlig fågel, men eftersom jag är väldigt dålig på fåglar kanske någon annan vet. När den flyger är den helt vit en bit in på vingarna.

IMG_4240

Jag dricker upp mitt te och går iväg för att duscha. När jag kommer ner på markplan håller en av de inneboende tanterna på att laga mat. Alla har inte tillgång till gasol och då är det eldstad som gäller.

IMG_4241

Redan kl. 07:30 är jag vid duschen och det ingen där idag. Jag är tidig till skolan idag, och jag passar på att ta några extra bilder till powerp. som vi ska skicka till skolan i Sverige. Barnen älskar att bli fotade, så det är svårt att inte få med dom i bild. -Please, Please take a photo. Ja,ja, ställ er här då.

C4C8326F-ECD1-4F35-91D9-0CB571851AD6

Efter nationalsången ville jag ha en bild på alla barnen i skolan och lärare och det fick jag.

IMG_4242

Idag fick klass 4 och 5 inte vara på internet. Idag var det övning på att skriva i Word. Det blev en del protester till att börja med, men när man kunde ändra färg på bokstäverna blev det genast mycket roligare. När jag kom hem mötte jag Babu i trappan, han ville att jag skulle följa med och titta å grannhuset igen. Jag gick upp och bytte om och gick sedan dit. Dom är uppfinningsrika må jag säga. Istället för gjutrör, använder dom korrigerad plåt som man använder som takplåt i vanliga fall. Rullar ihop och najar ihop. Riktigt snyggt blir det, döm själva.

IMG_4243

IMG_4244

Eftersom i stort sett alla går omkring med flip flop, är det inte svårt att se hur människors fötter mår. Jag har uppmärksammat Aamas fötter och det gör ont att bara se dom, stora sprickor runt häl och övriga trampdynor. Jag tog upp ämnet med Hari i morse och föreslog ett ordentligt fotbad med fotbehandling. Bra idé sa Hari. Aama var inte riktigt med på notern så jag sa till Hari att han också skulle ta ett fotbad. Det blev 2 flugor i en smäll.

IMG_4245

Efter fotbadet i ca 20 min, skrapade jag av gammal hud under föttern på Hari och sedan smörjande in dom med någon sorts salva. Jag gav honom lite fotmassage och han nästan somnade. Fötterna blev som nya igen. Aamas fötter fick varken jag eller Hari röra, men vi såg till att hon inte fuskade när hon skrapade sina fötter själv.

Vi hörs…