Hej!

I går fick jag bilder från Hari. Kvinnan som bor en timma från Sirkhali kom och hämtade mat och pengar. Jag har inte träffat henne, men hennes man är död och hon lever ensam med sin polio sjuka son.

IMG_5904IMG_5905

Nu äntligen har jag lyckats ladda upp videon från det första besöket.

Igår kom jag till Office 09:30. Jag fick en dator och började tanka över bilder. Sedan skrev jag 12 sidor långt dokument på engelska, ytterligare 3 sidor med bilder.  Kl. 18:00 gick jag över till mitt home stay i Katmandu för att äta middag och ta farväl av familjen. Kl. 20:00 var jag tillbaka på kontoret för at fortsätta att skriva. Kl. 23:00 började ögonen gå i kors och det var dags att gå upp en våning sova. 06:20 satt jag framför datorn igen. Pradip och Shiva dök upp 08:30 och då var jag i stort sätt färdig.  Jag knallade iväg för att ta ut pengar till internetavgiften till skolan som jag har lovat att stå för i 6 månader. Jag har fått många vackra ord över mitt engagemang och drivkraft, på och utanför projektet. I förrgår frågade Anish mig om jag ville bli deras kontaktperson i Sverige, jag svarade att jag behövde fundera en stund på det. Idag svarade jag ja. Jag har frågat hur man lättast skickar pengar, t.ex till dom fattiga polio familjerna. Jag har fått förfrågan från vänner i Sverige. Det bästa sättet för att säkra pengarna är att gå via VolNepal. Dom sluter sedan ett avtal med skolan i Sirkhali som i sin tur ser till att pengarna hamnar på rätt ställe. Jag frågade även hur mycket pengar som försvinner på vägen, inte ett öre. Samtliga pengar som kommer in till VolNepal går direkt projekt som datorer till skolor mm. Pengar till löner och andra omkostnader får dom in via sin resebyrå GapNepal. Känns riktigt bra.

Nu är det inte många timmar kvar innan jag lämnar detta vackra land och alla mina nya vänner. Jag hoppas att det inte ska ta allt för lång tid innan jag kan komma hit igen. Det här blir det sista inlägget från Nepal för denna gång.  Jag har med bild och text försökt att öppet förmedla mina upplevelser och känslor och det gläder mig att så många velat följa mig. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan packa färdigt det sista.

Vi hörs….